Startups

Vi bistår startups i Danmark – og med deres rejse til USA

Sammenlagt 20 års erfaring med rådgivning af founders og startups samt danske venturefonde.  

Helt unik for din advokat har vi også selv været founders og har rejst penge fra angels til store amerikanske fonde som Y-combinator og Khosla Ventures.

Vi bistår fra idé-stadiet og hele vejen til exit. 

Du kan læse mere om de mest almindelige juridiske udfordringer for startups her: www.foundersfirst.legal

FAQ

Hvad koster det?

Vi har faste priser på flere standardydelser, herunder selskabsstiftelse i Danmark og USA.

Hvorfor os?

De færreste advokater har selv været startup founders og forstår nogle af de andre aspekter af et startup. Herunder hvornår det er en god idé at fokusere på hurtig eksekvering vs. compliance.

Startups i USA og Danmark

Klik på emnerne nedenfor for at læse mere.

Co-founder Agreement
Selskabsstiftelse
Fundraising
Ejeraftale og stock options
IP

Co-founder Agreement

Mens du og din co-founder stadig leger med forskellige idéer og endnu ikke har stiftet et selskab for jeres startup, er det en god idé at indgå en co-founder agreement. Udover at sikre visse ting såsom IP-rettigheder, hvis den ene af jer skulle smutte før tid, er det også en god måde at forventningsafstemme jeres commitment til projektet.

Selskabsstiftelse

Når det begynder at blive alvor, og hvis I skal have investorer om bord, skal I have et selskab. Vi hjælper med både danske selskaber, herunder personlige holdingstrukturer, og selskabsstiftelse i USA. Det lyder måske avanceret med en holdingstruktur, men det er let og kan klart anbefales, hvis man vil reducere sin skat ved success. Vi har faste priser på selskabsstiftelser.

Fundraising

Om det er pre-seed, bridge eller Series B2 runden. Vi har været der, både som founder og advokat. Det kan være en lang proces og være fristende at lukke dealen hurtigt, når der kommer et term-sheet på bordet. Her er det godt at have en mere objektiv part, der kan sørge for at I ikke løber ind i en dårlig aftale. Valg mellem equity, SAFE eller convertible debt?

Ejeraftale og stock options

Selvom vedtægter og meget andet er vigtigt for en god selskabsstruktur, er det i ejeraftalen de vigtigste ting står. ROFR, co-sale, drag and tag. Din investor har typisk styr på det. Det er vigtigt du også har. Som tidligere founder kan jeg klart anbefale stock options. En godt redskab til at fastholde dine bedste medarbejdere. Vi hjælper også med at holde styr på det hele.

IP

Det er både co-founder agreement, service agreements, employee agreements og meget andet, der sørger for at jeres startup rent faktisk ejer den IP, der udvikles. Sørg for at dine co-founders, dine medarbejdere – og dig selv – har skrevet under på IP-overdragelse.